Facebook Live chat Messenger

Waarom Facebook Messenger live chat gebruiken?

Het toevoegen van Facebook Live Chat aan je online winkel biedt een aantal belangrijke voordelen:

• Onmiddellijke hulp: Klanten kunnen vragen stellen of zorgen uiten via chat, waardoor ze snel antwoord krijgen en hun winkelervaring verbeteren.
  • Betrokkenheid van gebruikers: Live chat stimuleert de betrokkenheid van gebruikers doordat ze in realtime met uw merk kunnen communiceren. Dit kan leiden tot meer merkloyaliteit en conversie.
  • Geoptimaliseerde klantenservice: Facebook Live Chat is toegankelijk vanaf het sociale netwerk zelf, wat betekent dat je klanten het platform niet hoeven te verlaten om hulp te krijgen.
  • Gegevensanalyse: Facebook Live Chat levert waardevolle gegevens op over het gedrag en de voorkeuren van klanten, die kunnen helpen bij het personaliseren en verbeteren van product- en serviceaanbiedingen.
  • Toegankelijkheid: Met meer dan 3 miljard maandelijks actieve gebruikers op Facebook vergroot het gebruik van Facebook Live Chat je toegankelijkheid en zichtbaarheid, waardoor je een breder publiek naar je sublieme online shop trekt.

Door Facebook Live Chat te integreren in je online winkel kun je de klantervaring verbeteren, de betrokkenheid en conversie verhogen en tegelijkertijd waardevolle gegevens verzamelen om je producten en diensten te verbeteren.

Hoe voeg ik Messenger toe aan mijn TPOP shop?

Het is niet moeilijk en kost je niet meer dan een paar minuten.

1. Zorg ervoor dat je een Facebookpagina hebt gemaakt voor je webwinkel en dat de zichtbaarheid van je pagina is ingesteld op "Gepubliceerd".
  2. Ga naar dit adres: https://business.facebook.com/latest/inbox/settings/chat_plugin
  3. Klik op "Configureren" en vervolgens op "Standaard".
  4. Voeg uw TPOP-domein (van het type https://votreboutique.tpopsite.com) toe in stap 2.
  5. Het lastige gedeelte: zoek in de code in deel 3 naar de "Page ID" tussen aanhalingstekens (zoals 857071978057411) en kopieer deze.
  6. Klik op "Gereed".
  7. Ga naar je TPOP ruimte, de applicaties sectie en zoek naar "Facebook Messenger Live Chat".
  8. Plak tot slot de "Page ID" in het daarvoor bestemde veld: let op dat je de aanhalingstekens niet plakt. Sla het bestand op.
  9. Je hoeft alleen nog maar de chat te activeren door op de schakelaar in het gedeelte Toepassingen te klikken.

Merk op dat de kleur van de chatbubbel standaard die van Facebook is: als je deze wilt vervangen door de hoofdkleur van je winkel, vink je gewoon het juiste vakje aan op de applicatiepagina.